כמוסות אומגה-3 המכילות DHA ממקור של אצות ים מיקרוסקופיות יותר יעילות ופחות חשופות לחימצון, לעומת כמוסות אומגה-3 משמן דגים
ידוע שדגים מן הים הצפוני או שמן דגים מכיל את קבוצת חומצות השומן אומגה-3. אבל, אומגה-3 ממקור של גרעינים חשוב יותר לשמירת הבריאות מאשר שמן דגים. חומצות שומן אלו הן הכי פחות יציבות מכל חומצות השומן. אבל, בגרעינים יש ויטמין E ששומר על אומגה-3 מפני חימצון. בשמן דגים אין ויטמין E.
מספר מחקרים שנעשו בעבר הוכיחו שאומגה-3 משמן דגים מצמצם את הסיכון ללקות בהתקף לב, ארטריטיס, פסוריאזיס ואולי גם אסתמה. אבל, מחקרים חדשים הראו שחומצת השומן אלפא-לינולנית (אל"א) המצויה בפשתן, אגוז מלך, פקאן ומספר מיני ירקות עלים חשובה לא פחות לשם מניעת התקפי לב. בגוף, חומצת השומן אלפא לינולנית הופכת לחומצות שומן יותר ארוכות שרשרת כמו EPA ו-DHA. אלו חודרות לדם מהר יותר לעומת אל"א. חומצות שומן אלו לא משתמרות בגוף זמן רב ולכן חשוב לאכול את המזונות המספקים אותן בקביעות.
כיום מייצרים כמוסות שמכילות את חומצת השומן DHA ממקור של אצות ים מיקרוסקופיות. מחקרים הראו שכמוסות אלו מספקות את ה-DHA בצורה הרבה יותר מועילה לגוף, לפחות פי 4 יותר יעילה לעומת שמן דגים. עובדה זו מכפרת על הבדלי המחירים – כמוסות מאצות ים מיקרוסקופיות יקרות יותר.
חשוב לשמור על איזון בין חומצות שומן אומגה-6 לאומגה-3. שהכמות של אומגה-6 תהייה פעמיים עד 4 פעמים יותר מזו של אומגה-3, לא יותר. יש חשיבות עליונה לקבל את שתי הקבוצות של חומצות שומן הכרחיות ממזונות או שמנים לא מחוממים. חימום, בייחוד חימום ממושך, משבש את המבנה המולקולארי של חומצות שומן אלו והן עלולות להיות מסרטנות. חומצות שומן רב בלתי-רוויות לא מחוממות ממקור צמחי נוגדות סרטן.