צמחי מרפא לריפוי הפטיטיס מסוג C (1)
מחלת הפטיטיס C נגרמת בכבד על-ידי וירוס. מחלה זו יכולה להיות רדומה שנים רבות אבל היא גם יכולה לגרום לפיברוזיס של הכבד, צמקת כבד (צירוזיס), אי ספיקת כבד או סרטן בכבד. מחקרים מצאו שבין אלו העוברים טיפול תרופתי נגד וירוס זה, אצל 85% מתפתחת מחלת כבד כרונית. גם עם נטילתן, תרופות כאלו עוזרות רק למחצית מן המטופלים אבל אצל חלק ניכר מן המטופלים הן גורמות לתופעות לוואי קשות ביותר. הצפי לגבי מי שהווירוס ממשיך לקנן בגופו הוא שהוא יפתח צמקת כבד, סרטן בכבד או אף יהיה מועמד להשתלת כבד.
ברחבי תבל יש בין 270 ל-300 מיליוני אנשים שנגועים בהפטיטיס C. אבל מסתבר שלמחלה זו יש תרופה צמחית. נתונים על כך פורסמו בעיתון המקצועי J Biochemistry. (2). במחקר שנערך באוניברסיטת מיאזאקי ביפן נמצא שטיפול עם עלי הצמח בלוברי יכול לבלום את התרבות הווירוס ולרפא את החולים.
מאחר והוירוס הזה יכול לקנן בכבד אפילו עשרים שנה עד להופעת סימני מחלה, החוקרים מיפן בדקו את ההשפעה של 300 מוצרים צמחיים שונים לשם זיהוי חומרים פעילים שבהם, המסוגלים לדכא ביעילות את ההתרבות וההתפשטות של וירוס הפטיטיס C. במחקר זה נמצא שהצמח בלוברי הגדל בדרום מזרח ארה"ב היה היעיל ביותר לשם השגת מטרה זו.
מעלי הצמח הם זיקקו חומר פעיל נגד הווירוס הזה, סוג של פרואנטוציאנידין. חומר זה יכול להיות רעיל, אבל במינון 100 פעמים יותר נמוך מסף הרעילות שלו הוא בטוח לחלוטין. זאת ועוד, כימיקלים רבים דומים נמצאים בצמחי מאכל שונים, כך שהחוקרים סבורים שחומר זה יוגדר כתוסף מזון ולא כתרופה. החוקרים עומדים לבדוק כעת באיזה מנגנון חומר זה מונע שיכפול של וירוס הפטיטיס C.
5
פיטריות מרפא מהמזרח הרחוק נגד הפטיטיס C
אחת מפטריות המרפא היותר מועילות לבריאות, ובכלל זה נגד מחלות ויראליות, היא פטריית הראישי. פטריה זו מחזקת את המערכת החיסונית כנגד וירוסים, חיידקים וסרטן, עוזרת ללב ומגינה בפני אלרגיות ודלקות בגוף. ההגדרה המדויקת של פעולת הפטרייה ראישי היא כ"מווסתת את פעולת המערכת החיסונית", כך שזו תפעל במידה רבה אבל לא בהפרזה שיכולה לגרום למחלות אוטואימוניות. כך, היא מאפשרת לגוף להתגונן בפני שלל מחלות, כולל מחלות ויראליות.
לפי הרפואה המזרחית, פטריה זו מחזירה את שיווי המשקל הפנימי של הגוף, הומאוסטזיס. יציאה משווי משקל כזה יכולה להיות בגלל סיבות פיזיות כמו מחלת חיידקים או וירוסים, או מלחצים נפשיים בגלל שלל סיבות שונות. גם מחלות קשות כמו סרטן ומחלות לב מלמדות שהגוף יצא משיווי המשקל הפנימי שלו. החזרה לשיווי משקל זה תעזור לגוף להתגבר על מחלות שונות.
עם פטרייה זו נערכו מחקרים מדעיים רבים מספור – מחקרים אלו הוכיחו את איכויות הריפוי המרשימות שלה. החומר הפעיל שבה, 1 3D-glucan, הוא זה המשפר את התפקוד של המערכת החיסונית ומעלה את הכמות של תאי מקרופג'ים ותאי T-, שעוזרים לגוף להתגבר על מחלות קשות, כמו הפטיטיס C ואפילו מחלת איידס בחלק מהמקרים. בפטריית הראישי מצוי גם חומר בשם לנוסטאן, לו יש פעולה אנטיהיסטמינית טבעית.
בסוג ראישי יש 6 מיני פיטריה שונים
בסוג ראישי יש 6 מינים שונים. המין לו מייחסים את מירב התועלת הוא פטריית ראישי אדומה. בטבע פטריה זו גדלה על גזעי עצים רקובים ביערות לחים, אבל כיום מגדלים אותה בתרבות ואין בעיה להשיג אותה. אבל, אין זו פטריית מאכל, מאחר ויש בה יותר מ-90% סיבים לא נעכלים. יש לה מבנה מאוד עצי וטעמה מר. לכן, היא נמכרת בכמוסות או בצורת מיצוי שלה. ביחד עם ויטמין C פעילותה רבה יותר. המינון המומלץ של פטרייה זו הוא בכמוסות שמכילות 100 מ"ג שלה, אחת ליום. נשים הרות ומיניקות עדיף שיתייעצו עם איש מקצוע. יכולות להיות לה גם תופעות לוואי כמו כאב בטן, סחרחורת, דימום מהאף ופה וגרון יבשים. אם זה קורה, יש להקטין מינון או להתייעץ עם המרפא.