פטריית המרפא צ'אגה נגד סרטן
במרכז אסיה משתמשים כבר מאות שנים רפואה סינית בפטרייה זו כצמח מרפא. מחקרים בני זמננו אמנם מאשרים שיש לה יכולות אנטי סרטניות רבות עוצמה, גם יכולות ריפוי נוספות. במזרח אירופה משתמשים בצמח זה לפחות החל מהמאה ה-16 והוא מהווה חלק חשוב מאוצר צמחי המרפא במזרח אירופה, בכל רוסיה ובקוריאה. בארצות אלו משתמשים בפטריה זו לטיפול בסרטן, שחפת ואפילו כנגד וירוסי HIV. היא גדלה גם בחלקים הצפוניים של ארה"ב ובקנדה. כיום נערכים איתה יותר ויותר מחקרים ובהם נמצא אישור ליכולות המרפא רבות העוצמה שבה.
צ'אגה נגד סרטן
מחקר שנערך לאחרונה עם פטרייה זו מצא שיש בה יכולות נוגדות חימצון רבות עוצמה, היא מחזקת את המערכת החיסונית. בפינלנד נמצא במחקר שהיא עוזרת לריפוי סרטני קיבה, ושט, ריאות, שד, כבד ושחלות. בשנת 1996, חוקרים מיפן מצאו שתאים שטופלו עם מיצוי שלה נטו פחות לעבור מוטציות, אחת מן הסיבות המובילות לסרטן. פטרייה זו מנעה התפתחות גידולים. תוצאות מחקר זה היו מאוד מבטיחות – נמצא שהפטרייה עוזרת גם למניעת סרטן וגם לריפויו. יש הרבליסטים שאומרים שזהו הצמח האנטי-סרטני היותר חזק שיש בעולם. היכולת נוגדת החימצון שלה היא פי 7 יותר מבלוברי. לדברי עורכי המחקר יש בה חומרים נוגדי חימצון יותר מאשר בכל מזון שהוא עלי אדמות. פטרייה זו עוזרת גם לטיפול בסוכרת. בזכות יכולתה נוגדת החימצון היא מאטה גם תהליכי הזדקנות ועוזרת נגד רעלי סביבה השכיחים כיום יותר מאשר בשנים עברו.
מנגנון ההגנה כנגד סרטן
פטרייה זו צומחת על גזעים של העץ ליבנה הגדלים במערב אירופה, במרכזה, בסיביר וקוריאה. בצמח זה יש פיטוכימיקל בשם בטולין, סוג של פחמימה המצויה במספר סוגי צמחים. חומצה בטולית הנוצרת מחומר זה נמצאה כחומר יעיל נגד דלקות, מלריה ווירוסי HIV. יש לה יכולת נוגדת סרטן אבל זוהי כימותרפיה טבעית, לא כימית. כמו במספר סוגי פיטריות מרפא נוספות, יש בה פוליסכרידים, שהם חומרים נוגדי סרטן רבי עוצמה. באוניברסיטת סיאול בקוריאה מצאו
חוקרים שלפוליסכרידים שיש בצ'אגה יש יכולות לבלום התפתחות של מספר סוגי סרטן. מיצויים מצמח זה ניתן להשיג ככמוסות או כמיצוי נוזלי.
תכשירי צ'אגה מצויים למכירה גם בארץ.