צמחים בעלי פעילות כנגד קנדידה
שמרי קנדידה הם חלק טבעי בפלורת המעיים של האדם. שמרים אלו ניזונים מסוכרים. כאשר אדם אוכל בהפרזה מזונות מתוקים, יכולה להיווצר בעיה כאשר שמרים אלו משגשגים וגורמים לקנדידיאזיס מערכתי. אפילו אם הם נשארים בעיקר במערכת העיכול, הם עלולים לגרום לגזים וכאבי בטן אחרי אכילת מזונות מכילי סוכרים, יהיו אלו אפילו פירות אורגניים ובמצבם הטבעי.
יש מספר צמחי מרפא שבולמים התפתחות יתר של שמרי קנדידה. יסקרו במאמר זה חלק מהם, בעיקר כאלו שניתן לגדלם או להשיגם בארץ.
במחקר שנעשה במעבדה, נבדקה ההשפעה של ריכוזים שונים, 50, 100, 150 ו-200 מ"ג למ"ל של 12 צמחי מרפא שונים הגדלים באזורנו. הצמחים שנבדקו היו מן הסוגים אכיליאה, מרוה, חבלבל, לחך, קחוון ולענה. מבין הצמחים שנבדקו, אכיליאה, מרוה תרבותית ומרוה רפואית מנעו את ההתפתחות של שמרי קנדידה בכל הריכוזים שנבדקו. למרוה קוצנית, חבלבל ולחך לא הייתה כל השפעה על צמצום ההתפתחות של קנדידה.